Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała pieczeń z mięsem mielonym oraz różnymi warzywami. Zawsze jest miękka, soczysta i rumiana. Bardzo proste przygotowanie, układamy wszystko w jednej formie i pieczemy. Możemy podać jak danie obiadowe lub przekąskę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2. 1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia.
3. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.
4. Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.
5. Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem. 6. Roladę pieczemy 50minut w 180°C.
7. Po upieczeniu kroimy w plastry. 8. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę. 9. Smacznego.