Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z warzywami

Pieczeń z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1105 Ocena: 13742

Dodano:

Odsłon: 2843

Doskonała pieczeń z mięsem mielonym oraz różnymi warzywami. Zawsze jest miękka, soczysta i rumiana. Bardzo proste przygotowanie, układamy wszystko w jednej formie i pieczemy. Możemy podać jak danie obiadowe lub przekąskę.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 całe jajko
  • 1 marchew
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 2 kulki mozzarelli
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Sól
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń z warzywami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
    2. 1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia.

  2. 3. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.

  3. 4. Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.

  4. 5. Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem.
    6. Roladę pieczemy 50minut w 180°C.

  5. 7. Po upieczeniu kroimy w plastry.
    8. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń