Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała pieczeń z mięsem mielonym oraz różnymi warzywami. Zawsze jest miękka, soczysta i rumiana. Bardzo proste przygotowanie, układamy wszystko w jednej formie i pieczemy. Możemy podać jak danie obiadowe lub przekąskę.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2192
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 950
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23110
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2192
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 950
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23110
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2. 1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia.
3. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.
4. Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.
5. Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem. 6. Roladę pieczemy 50minut w 180°C.
7. Po upieczeniu kroimy w plastry. 8. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę. 9. Smacznego.