Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona cytrynowo rozmarynowa perlica

Pieczona cytrynowo rozmarynowa perlica

Autor:

Przepisów i artykułów: 646 Ocena: 12791

Dodano:

Odsłon: 154

U mnie w tym roku Święta odbędą się w kameralnym gronie, dlatego polecam mniejszy i bardziej aromatyczny pieczony drób na Wielkanocny obiad. Przepis sprawdzi się do każdego rodzaju drobiu.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona cytrynowo rozmarynowa perlica

Przygotowanie

  1. Perlicę przecięłam wzdłuż, przez piersi i plecy przy pomocy noża i nożyc do drobiu.

    Natarłam ja stratą skórką z cytryny, solą i pieprzem od wewnątrz i od zewnątrz. Skropiłam sokiem z cytryny.

    Cebulę pokroiłam w grube plastry. Ułożyłam je w rękawie do pieczenia , który rozłożyłam w naczyniu do zapiekania.
    Dodałam też dynie pokrojoną w kostkę około 20 dag. Nada perlicy wilgotności a po upieczeniu przejmie wszystkie aromaty.

    Dałam perlicę i na każdej połówce położyłam po gałązce rozmarynu. Podlałam białym winem.

  2. Rękaw zawiązałam.
    `świetnie do tego nadaje się zszywacz, uwaga na zszywki :D

    Piekłam około 1,15h w 180 st, ma być zrumieniona a w kuchni ma pachnieć pięknie upieczonym mięsem.

  3. Lepiej wyglądać nie może :D

  4. Podałam na ziemniakach, z dynią jako dodatkiem i mizerią.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń