Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w tym roku Święta odbędą się w kameralnym gronie, dlatego polecam mniejszy i bardziej aromatyczny pieczony drób na Wielkanocny obiad. Przepis sprawdzi się do każdego rodzaju drobiu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326454
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326454
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Składniki
Perlicę przecięłam wzdłuż, przez piersi i plecy przy pomocy noża i nożyc do drobiu. Natarłam ja stratą skórką z cytryny, solą i pieprzem od wewnątrz i od zewnątrz. Skropiłam sokiem z cytryny. Cebulę pokroiłam w grube plastry. Ułożyłam je w rękawie do pieczenia , który rozłożyłam w naczyniu do zapiekania. Dodałam też dynie pokrojoną w kostkę około 20 dag. Nada perlicy wilgotności a po upieczeniu przejmie wszystkie aromaty. Dałam perlicę i na każdej połówce położyłam po gałązce rozmarynu. Podlałam białym winem.
Rękaw zawiązałam. `świetnie do tego nadaje się zszywacz, uwaga na zszywki :D Piekłam około 1,15h w 180 st, ma być zrumieniona a w kuchni ma pachnieć pięknie upieczonym mięsem.
Lepiej wyglądać nie może :D
Podałam na ziemniakach, z dynią jako dodatkiem i mizerią.
Smacznego :)