Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
rękaw do pieczenia, wykałaczki
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 335
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8839
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 335
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8839
Składniki
Kaczkę bardzo obficie posypuje się przyprawami wewnątrz i zewnątrz. Do środka dałam prażone jabłka bezcukrowe, a pod spód pokrojone świeże jabłka. Kaczkę można spiąć wykałaczkami aby ładnie się układała Kaczkę piecze się w rękawie do pieczenia, najpierw 30 minut w 190 stopniach a potem jeszcze półtorej - dwie godziny w 175. Wszystko zależy od piekarnika i ustawień. Dłuższe pieczenie zapewnia nie przyleganie mięsa do kości. Pieczynie w rękawie zapobiega wysuszeniu, mięso będzie rozpływać się w ustach. Jeślli po tym czasie skórka nie będzie rumiana, można rozciąć rękaw i jeszcze ją dopiec.
Smacznego :)