Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
rękaw do pieczenia, wykałaczki
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Kaczkę bardzo obficie posypuje się przyprawami wewnątrz i zewnątrz. Do środka dałam prażone jabłka bezcukrowe, a pod spód pokrojone świeże jabłka. Kaczkę można spiąć wykałaczkami aby ładnie się układała Kaczkę piecze się w rękawie do pieczenia, najpierw 30 minut w 190 stopniach a potem jeszcze półtorej - dwie godziny w 175. Wszystko zależy od piekarnika i ustawień. Dłuższe pieczenie zapewnia nie przyleganie mięsa do kości. Pieczynie w rękawie zapobiega wysuszeniu, mięso będzie rozpływać się w ustach. Jeślli po tym czasie skórka nie będzie rumiana, można rozciąć rękaw i jeszcze ją dopiec.
Smacznego :)