Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
rękaw do pieczenia, wykałaczki
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 2126
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 153
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 2126
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 153
Składniki
Kaczkę bardzo obficie posypuje się przyprawami wewnątrz i zewnątrz. Do środka dałam prażone jabłka bezcukrowe, a pod spód pokrojone świeże jabłka. Kaczkę można spiąć wykałaczkami aby ładnie się układała Kaczkę piecze się w rękawie do pieczenia, najpierw 30 minut w 190 stopniach a potem jeszcze półtorej - dwie godziny w 175. Wszystko zależy od piekarnika i ustawień. Dłuższe pieczenie zapewnia nie przyleganie mięsa do kości. Pieczynie w rękawie zapobiega wysuszeniu, mięso będzie rozpływać się w ustach. Jeślli po tym czasie skórka nie będzie rumiana, można rozciąć rękaw i jeszcze ją dopiec.
Smacznego :)