Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka karkówka z morelami na świąteczny stół ,będzie zachwycać wszystkich gości. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Morele zalać wrzątkiem i pozostawić na 2 minuty. Piekarnik nastawić na 180 stopni funkcja góra, dół. Mięso umyć i osuszyć. Zrobić dziurę w środku mięsa jakimś długim nożem. Morele osuszyć i wcisnąć do środka pomagając sobie jakimś patykiem od drewnianej łyżki .
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego polewamy olejem i dodajemy naszą przyprawę oraz musztardę. Mięso masujemy kilka minut. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut a następnie przestawiamy na 200 stopni i jeszcze 15 minut pieczemy.
Po upieczeniu mięso wyciągamy z naczynia a z wytworzonego sosu robimy ciemny sos do mięsa. Należy odczekać 30 minut minimum przed krojeniem. Karkówka jest wyśmienita, mięciutka ,idealnie komponuje się na świątecznym stole. Zapraszam do obejrzenia filmu. Wesołych Świąt!