Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na klasyczną pieczeń wieprzową.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 85
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 758
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 479
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 296
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 85
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 758
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 479
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 296
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce.
Mięso nacieramy marynatą i obkładamy plasterkami cebuli. Mięso wkładamy do lodówki na całą noc (mięso wyciągamy dwie godziny przed pieczeniem).
Zamarynowane mięso przekładamy wraz z cebulą do naczynia żaroodpornego. Obkładamy wkoło ćwiartkami jabłek i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!