Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrela pieczona jest przepyszna, prosta do zrobienia i bardzo soczysta. Można ją nabyć w bardzo przystępnej cenie. Proponuję wersję w orientalnym sosie.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 93
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2684
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2089
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 93
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2684
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2089
Składniki
Makrelę opłukać osuszyć, ponacinać w ułożyć w1 blaszce lub 2 oddzielnych blaszkach. W nacięcia włożyć plasterki cytryny i czosnku. Składniki sosu wymieszać i polać rybę. Blaszki odłożyć do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc. Na 20 minut przed pieczeniem wyjąć blaszki z lodówki. Piec w 200 C około 20 minut.