Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrela pieczona jest przepyszna, prosta do zrobienia i bardzo soczysta. Można ją nabyć w bardzo przystępnej cenie. Proponuję wersję w orientalnym sosie.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 122
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1136
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 122
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1136
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Składniki
Makrelę opłukać osuszyć, ponacinać w ułożyć w1 blaszce lub 2 oddzielnych blaszkach. W nacięcia włożyć plasterki cytryny i czosnku. Składniki sosu wymieszać i polać rybę. Blaszki odłożyć do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc. Na 20 minut przed pieczeniem wyjąć blaszki z lodówki. Piec w 200 C około 20 minut.