Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona polędwica z dorsza

Pieczona polędwica z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1856

Dodano:

Odsłon: 164

czyli pomysł na szybki, ale doskonały obiad

Składniki

  • polędwica z dorsza - 500 g
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • koperek suszony - 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany - 1 łyżeczka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • papryka ostra - 1 płaska łyżeczka
  • sok z połowy cytryny
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczona polędwica z dorsza

Przygotowanie

  1. w miseczce dokładnie mieszamy oliwę, sos sojowy i wszystkie przyprawy

  2. tak powstałą pastą smarujemy z obu stron polędwicę, układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na kilka minut, w tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 st C

  3. dorsza zapiekamy 20 min w odkrytym naczyniu, skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń