Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona ryba na obiad"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Dorady umyj, natnij delikatnie nożem, natrzyj sokiem z cytryny, włóż do środka koperek, przypraw solą i pieprzem, odstaw na pół godziny do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż ryby z każdej strony. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Dorady układaj na papierze do pieczenia i piecz przez 30 minut.
Ogórka umyj, pomidora sparz wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę. Warzywa pokrój w kostkę, polej je oliwą czosnkową i dodaj posiekane oregano. Całość wymieszaj. Rybę podawaj z sałatką, dekoruj ją cząstkami cytryny.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień