Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona ryba na obiad"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Dorady umyj, natnij delikatnie nożem, natrzyj sokiem z cytryny, włóż do środka koperek, przypraw solą i pieprzem, odstaw na pół godziny do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż ryby z każdej strony. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Dorady układaj na papierze do pieczenia i piecz przez 30 minut.
Ogórka umyj, pomidora sparz wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę. Warzywa pokrój w kostkę, polej je oliwą czosnkową i dodaj posiekane oregano. Całość wymieszaj. Rybę podawaj z sałatką, dekoruj ją cząstkami cytryny.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień