Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona ryba na obiad

Pieczona ryba na obiad

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Pieczona ryba na obiad"

Składniki

  • 4 średnie dorady
  • sok z jednej cytryny
  • pęczek koperku
  • olej do smażenia
  • cytryna do dekoracji
  • sól
  • pieprz cytrynowy. Sałatka: świeży ogórek
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oliwy czosnkowej
  • kilka liści świeżego oregano
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dorady umyj, natnij delikatnie nożem, natrzyj sokiem z cytryny, włóż do środka koperek, przypraw solą i pieprzem, odstaw na pół godziny do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż ryby z każdej strony. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Dorady układaj na papierze do pieczenia i piecz przez 30 minut.

  2. Ogórka umyj, pomidora sparz wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę. Warzywa pokrój w kostkę, polej je oliwą czosnkową i dodaj posiekane oregano. Całość wymieszaj. Rybę podawaj z sałatką, dekoruj ją cząstkami cytryny.

  3. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń