Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i naciąć od góry w kratkę. Natrzeć solą do smaku, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 2 łyżki masła i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-15 minut. Dżem wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Wyjąć mięso z piekarnika, natrzeć przygotowanym dżemem a w powstałe szczeliny włożyć goździki. Podlać wodą i piec dale jeszcze przez 40 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić dowolnie. Jabłka i szarlotkę obrać, pokroić w ósemki, dodać do mięsa razem z ziemniakami. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez kolejne 20 minut.