Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na obiad.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 53
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 158
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9112
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 53
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 158
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9112
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i naciąć od góry w kratkę. Natrzeć solą do smaku, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 2 łyżki masła i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-15 minut. Dżem wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Wyjąć mięso z piekarnika, natrzeć przygotowanym dżemem a w powstałe szczeliny włożyć goździki. Podlać wodą i piec dale jeszcze przez 40 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić dowolnie. Jabłka i szarlotkę obrać, pokroić w ósemki, dodać do mięsa razem z ziemniakami. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez kolejne 20 minut.