Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13973
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13973
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6387
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i naciąć od góry w kratkę. Natrzeć solą do smaku, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 2 łyżki masła i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-15 minut. Dżem wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Wyjąć mięso z piekarnika, natrzeć przygotowanym dżemem a w powstałe szczeliny włożyć goździki. Podlać wodą i piec dale jeszcze przez 40 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić dowolnie. Jabłka i szarlotkę obrać, pokroić w ósemki, dodać do mięsa razem z ziemniakami. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez kolejne 20 minut.