Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria przepisów składająca się z potraw wykonanych z czterech składników. Do głównych składników nie zaliczamy tłuszczu do pieczenia/smażenia, wody do gotowania i sypkich przypraw. Tradycyjna wątróbka z cebulką przygotowana bez smażenia na patelni. Sycący i tani posiłek do przygotowania w pół godziny!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 889
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 889
Składniki
Do wątróbki dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, kilka łyżek oliwy, szczyptę pieprzu i łyżkę majeranku. Mieszamy (opcjonalnie odstawiamy na godzinę).
Wątróbkę i cebulę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu cebulę i wątróbkę posypujemy solą.
Bułki przekrawamy na pół i smarujemy musztardą. Na pieczywo wykładamy pieczoną cebulkę i kawałki wątróbki. Smacznego!