Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na obiad!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5725
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7207
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5725
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7207
Składniki
Przyprawiamy mięso przyprawą do kurczaka i odkładamy do lodówki. Teraz robimy marynatę łącząc śmietany, czosnek i lubczyk (lub pietruszka). Może być świeży lub suszony. Trzeba porządnie całość wymieszać, Teraz mięso namaczamy w marynacie i odkładamy do pojemnika żaroodpornego. Całość posypujemy serem żółtym ( w moim przypadku kupiłem starty ser, Jak mamy w kawałku to trzeba zedrzeć na tarce). Na koniec na ścianki i na środek dajemy cienkie kawałki masła. Teraz podgrzewamy nasz piekarnik do temp. 190 stopni. Po podgrzaniu wkładamy pojemnik i pieczemy ok 50 min. Po tym czasie nasze danie już jest gotowe. Zapraszam do obejrzenia filmu. Link z przygotowań poniżej. Smacznego!!!!