Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie mięso, chrupiąca skórka..... Pyszne
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w ósemki, włożyć do brytfanny, zalać winem. Mięso położyć na cebuli, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec do miękkości mięsa (około 2,5 godziny), co jakiś czas polewając udka tworzącym się sosem.