Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie mięso, chrupiąca skórka..... Pyszne
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5727
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8924
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8017
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5516
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5727
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8924
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8017
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5516
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w ósemki, włożyć do brytfanny, zalać winem. Mięso położyć na cebuli, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec do miękkości mięsa (około 2,5 godziny), co jakiś czas polewając udka tworzącym się sosem.