Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11536
Dodano: 15.07.2017
Odsłon: 21412
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę drobno siekamy. Zalewamy wrzątkiem, moczymy przez około 20 minut, odcedzamy. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy.
Mięso mielone, kapustę, ryż, cebulę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą, zagniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy kotlety wielkości niedużych gołąbków.
Gołąbki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

antek226 04 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Przepis skopiowany z bloga smaki weroniki, tylko zmieniłaś kaszę gryczaną na ryż dla niepoznakihttp://www.smakiweroniki.pl/2287,golabki-bez-zawijania-z-kapusta-kiszona-i-kasza-gryczana.html
0 Kto głosował? | Odpowiedz