Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone gołąbki bez zawijania

Pieczone gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 16057

Gołąbki są pyszne, ale również pracochłonne. Ta wersja jest nieco inna w smaku od tradycyjnych gołąbków, dodatkowo szybsza i łatwiejsza do zrobienia. Smacznego:)

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1/2 kg kapusty
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 cebula
  • 2 jajka M
  • sól, pieprz, papryka słodka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno siekamy. Zalewamy wrzątkiem, moczymy przez około 20 minut, odcedzamy. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy.

  2. Mięso mielone, kapustę, ryż, cebulę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą, zagniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy kotlety wielkości niedużych gołąbków.

  3. Gołąbki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

antek226 04 marca Przepis skopiowany z bloga smaki weroniki, tylko zmieniłaś kaszę gryczaną na ryż dla niepoznaki

http://www.smakiweroniki.pl/2287,golabki-bez-zawijania-z-kapusta-kiszona-i-kasza-gryczana.html

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń