Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dwojga? Pieczone gruszki z czekoladą, cynamonem i płatkami migdałowymi
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Składniki: 2 duże, twarde gruszki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady płatki migdałowe cynamon parę kropel soku z cytryny
Przygotowanie: 1. Gruszki przekrawamy wzdłuż po długości. Nożem wydrążamy łódeczki i wyciągamy przy okazji gniazda nasienne. 2. Połówki gruszek skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po 2/3 kostki gorzkiej czekolady, posypujemy cynamonem i płatkami migdałowymi. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni na 15/20 minut. Gotowe! :) Zapraszam na mój fanpage: https://www.facebook.com/garsc.przypraw/?modal=admin_todo_tour