Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dwojga? Pieczone gruszki z czekoladą, cynamonem i płatkami migdałowymi
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 74
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 74
Składniki
Składniki: 2 duże, twarde gruszki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady płatki migdałowe cynamon parę kropel soku z cytryny
Przygotowanie: 1. Gruszki przekrawamy wzdłuż po długości. Nożem wydrążamy łódeczki i wyciągamy przy okazji gniazda nasienne. 2. Połówki gruszek skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po 2/3 kostki gorzkiej czekolady, posypujemy cynamonem i płatkami migdałowymi. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni na 15/20 minut. Gotowe! :) Zapraszam na mój fanpage: https://www.facebook.com/garsc.przypraw/?modal=admin_todo_tour