Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dwojga? Pieczone gruszki z czekoladą, cynamonem i płatkami migdałowymi
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Składniki: 2 duże, twarde gruszki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady płatki migdałowe cynamon parę kropel soku z cytryny
Przygotowanie: 1. Gruszki przekrawamy wzdłuż po długości. Nożem wydrążamy łódeczki i wyciągamy przy okazji gniazda nasienne. 2. Połówki gruszek skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po 2/3 kostki gorzkiej czekolady, posypujemy cynamonem i płatkami migdałowymi. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni na 15/20 minut. Gotowe! :) Zapraszam na mój fanpage: https://www.facebook.com/garsc.przypraw/?modal=admin_todo_tour