Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny zwyczajny obiadek z małą korektą tradycyjnego przepisu:)Dzisiaj dla odmiany mielone z piekarnika czyli pieczone a nie jak zazwyczaj smażone na patelni. Mielone podane z surówką jabłkowo-marchewkową oraz piure ziemniaczanym z nutką czosnku.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18561
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18561
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Składniki
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem, solą, pieprzem i papryką. Z mięsa wyrabiamy 6 mielonych, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i pieczemy ok. 35 min.
W czasie gry mielone pieką się w piekarniku gotujemy ziemniaki wraz z czosnkiem w osolonej wodzie i przygotowujemy surówkę. Surówka: Marchew i jabłko obieramy. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach a marchew na drobnych. Cebulę drobno siekamy lub również ścieramy na tarce o małych oczkach. Do startych składników dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy i odstawiamy. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i wraz z ugotowanym czosnkiem, masłem i mlekiem ugniatamy na gładkie piure. Upieczone mielone podajemy z surówką i piure.