Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone pierogi z rybą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na patelni zeszklij cebulę na maśle. Następnie dodaj pieczarki i smaż aż odparuje cały płyn.
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wodę, dodaj listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu, zagotuj. Włóż pokrojoną paprykę, gotuj ok. 3 min. Wyjmij, osącz. Następnie włóż filety rybne do garnka. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min.
Do wystudzonych pieczarek dodaj paprykę oraz całą zieleninę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ciasto francuskie pokrój na 6 kwadratów. W rogu każdego ułóż pieczarki z papryką oraz kawałki ryby i złóż kwadrat po przekątnej. Brzegi ciasta mocno dociśnij widelcem. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch każdego posmaruj rozmąconym białkiem. Piecz około 15 min w temp. 180°C.
40 minut. Sztuka: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie