Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem nie zawsze muszą by gotowane z tradycyjnego ciasta pierogowego. Ja dzisiaj proponuję w wersji pieczonej z ciasta drożdżowego! To naprawdę smaczna opcja ;)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Drożdże zasypać łyżką cukru. Resztę cukru zmiksować z jajami na pulchną masę. Do drożdży dodać kilka łyżek ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać i zostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym rozpuszczone masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi objętość. W tym czasie ser połączyć ze śmietaną i cukrem.
Gotowe ciasto rozwałkować i dużą szklanką wykrawać krążki, nas które kładziemy łyżkę sera. Pierogi sklejamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Pieczemy w temp. 170 stopni przez ok. 20 min. Podawać np. z sałatką z roszponki. Smacznego!