Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sambosaki- egipskie pierożki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Pokrojona cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam czosnek chili i mięso mielone. Po usmażeniu mięsa i wyłączeniu ognia dodałam sól i nać. Ciasto filo lub francuskie można pokroić w paski jak na zdjęciu i zawijać trójkąty.
Blaszkę wysmarowałam olejem, ułożyłam pierożki i piekłam do zrumienienia około 15 minut. Przy cieście francuskim musi być to co najmniej 20-25 minut w 200 stopniach. Najlepiej smakują z sosem jogurtowo czosnkowym doprawionym solą. Smacznego :)