Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sambosaki- egipskie pierożki
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 663
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1578
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8970
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 663
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1578
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8970
Składniki
Pokrojona cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam czosnek chili i mięso mielone. Po usmażeniu mięsa i wyłączeniu ognia dodałam sól i nać. Ciasto filo lub francuskie można pokroić w paski jak na zdjęciu i zawijać trójkąty.
Blaszkę wysmarowałam olejem, ułożyłam pierożki i piekłam do zrumienienia około 15 minut. Przy cieście francuskim musi być to co najmniej 20-25 minut w 200 stopniach. Najlepiej smakują z sosem jogurtowo czosnkowym doprawionym solą. Smacznego :)