Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sambosaki- egipskie pierożki
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 539
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16805
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 551
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 539
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16805
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 551
Składniki
Pokrojona cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam czosnek chili i mięso mielone. Po usmażeniu mięsa i wyłączeniu ognia dodałam sól i nać. Ciasto filo lub francuskie można pokroić w paski jak na zdjęciu i zawijać trójkąty.
Blaszkę wysmarowałam olejem, ułożyłam pierożki i piekłam do zrumienienia około 15 minut. Przy cieście francuskim musi być to co najmniej 20-25 minut w 200 stopniach. Najlepiej smakują z sosem jogurtowo czosnkowym doprawionym solą. Smacznego :)