Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sambosaki- egipskie pierożki
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2038
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 621
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2038
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 621
Składniki
Pokrojona cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam czosnek chili i mięso mielone. Po usmażeniu mięsa i wyłączeniu ognia dodałam sól i nać. Ciasto filo lub francuskie można pokroić w paski jak na zdjęciu i zawijać trójkąty.
Blaszkę wysmarowałam olejem, ułożyłam pierożki i piekłam do zrumienienia około 15 minut. Przy cieście francuskim musi być to co najmniej 20-25 minut w 200 stopniach. Najlepiej smakują z sosem jogurtowo czosnkowym doprawionym solą. Smacznego :)