Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a smakują wybornie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8045
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8045
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Paprykę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, wsypać na rozgrzany olej, posypać papryką wędzoną i udusić pod przykryciem do miękkości. Gotowy farsz ostudzić, nakładać na rozbite kotlety, ułożyć pasek mozzarelli, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, położyć roladki i zawinąć od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć górną warstwę foli i zrumienić przez kilka minut. SMACZNEGO.