Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone roladki wieprzowe

Pieczone roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18868

Dodano:

Odsłon: 2167

Proste a smakują wybornie.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 4 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • papryka mielona wędzona 1 płaska łyżeczka
  • olej do smażenia
  • mozzarella 20 dag
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone roladki wieprzowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Paprykę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, wsypać na rozgrzany olej, posypać papryką wędzoną i udusić pod przykryciem do miękkości. Gotowy farsz ostudzić, nakładać na rozbite kotlety, ułożyć pasek mozzarelli, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, położyć roladki i zawinąć od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć górną warstwę foli i zrumienić przez kilka minut. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń