Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z chrupiącą i aromatyczną skórką!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3967
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19978
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3103
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4365
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3967
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19978
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3103
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4365
Składniki
Skrzydełka podzieliłam na trzy części,kalafiora podzieliłam na różyczki. Całość lekko skropiłam olejem obsypałam na sztywno przyprawami i wymieszałam. Kalafiora i lotki ułożyłam na dnie a na górze większe kawałki skrzydełek skóra do góry. Piekłam w sumie 1,5 h. Godzinę w 180 C, przykryte arkuszem papieru do pieczenia, na ostatnie 30 minut zdjęłam papier, aby skrzydełka dobrze się przypiekły. Są soczyste wewnątrz i zarazem chrupkie po wierzchu.
Kalafior jest soczysty i aromatyczny, podałam z surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)