Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z chrupiącą i aromatyczną skórką!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 233
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 29
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 56
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 885
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 927
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 233
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 29
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 56
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 885
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 927
Składniki
Skrzydełka podzieliłam na trzy części,kalafiora podzieliłam na różyczki. Całość lekko skropiłam olejem obsypałam na sztywno przyprawami i wymieszałam. Kalafiora i lotki ułożyłam na dnie a na górze większe kawałki skrzydełek skóra do góry. Piekłam w sumie 1,5 h. Godzinę w 180 C, przykryte arkuszem papieru do pieczenia, na ostatnie 30 minut zdjęłam papier, aby skrzydełka dobrze się przypiekły. Są soczyste wewnątrz i zarazem chrupkie po wierzchu.
Kalafior jest soczysty i aromatyczny, podałam z surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)