Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z chrupiącą i aromatyczną skórką!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 758
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1573
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6089
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8926
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 758
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1573
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6089
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8926
Składniki
Skrzydełka podzieliłam na trzy części,kalafiora podzieliłam na różyczki. Całość lekko skropiłam olejem obsypałam na sztywno przyprawami i wymieszałam. Kalafiora i lotki ułożyłam na dnie a na górze większe kawałki skrzydełek skóra do góry. Piekłam w sumie 1,5 h. Godzinę w 180 C, przykryte arkuszem papieru do pieczenia, na ostatnie 30 minut zdjęłam papier, aby skrzydełka dobrze się przypiekły. Są soczyste wewnątrz i zarazem chrupkie po wierzchu.
Kalafior jest soczysty i aromatyczny, podałam z surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)