Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z chrupiącą i aromatyczną skórką!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
Skrzydełka podzieliłam na trzy części,kalafiora podzieliłam na różyczki. Całość lekko skropiłam olejem obsypałam na sztywno przyprawami i wymieszałam. Kalafiora i lotki ułożyłam na dnie a na górze większe kawałki skrzydełek skóra do góry. Piekłam w sumie 1,5 h. Godzinę w 180 C, przykryte arkuszem papieru do pieczenia, na ostatnie 30 minut zdjęłam papier, aby skrzydełka dobrze się przypiekły. Są soczyste wewnątrz i zarazem chrupkie po wierzchu.
Kalafior jest soczysty i aromatyczny, podałam z surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)