Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone żeberka"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10113
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 301
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10113
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 301
Składniki
Żeberka podziel na porcje z jedną lub dwiema kostkami. Umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na oleju.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Włóż do rondelka. Dodaj miód, ocet winny, keczup, sos chili i musztardę, wymieszaj. Zagotuj. Sos zdejmij z ognia, posyp pieprzem i majerankiem.
Glazurę wetrzyj w żeberka. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz godzinę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Żeberka opłucz, wrzuć do wrzątku. Gotuj 3–5 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, dalej postępuj jak w przepisie. Dzięki takiemu hartowaniu upieczone żeberka będą soczyste.Źródło: Chwila dla Ciebie