Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone żeberka"
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9572
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 663
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9572
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 663
Składniki
Żeberka podziel na porcje z jedną lub dwiema kostkami. Umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na oleju.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Włóż do rondelka. Dodaj miód, ocet winny, keczup, sos chili i musztardę, wymieszaj. Zagotuj. Sos zdejmij z ognia, posyp pieprzem i majerankiem.
Glazurę wetrzyj w żeberka. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz godzinę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Żeberka opłucz, wrzuć do wrzątku. Gotuj 3–5 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, dalej postępuj jak w przepisie. Dzięki takiemu hartowaniu upieczone żeberka będą soczyste.Źródło: Chwila dla Ciebie