Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są jednym z najbardziej lubianych mięs w moim domu. Staram się przyrządzać je na różne sposoby. Dzisiaj pieczone w ziołach prowansalskich.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Składniki
Żeberka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje ok 10 cm. Wkładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, obydwie papryki i zioła. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dokładnie mieszamy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia obsmażamy lekko na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego w następujący sposób: Na dno kładziemy pokrojoną w piórka połówkę cebuli i pół łyżki margaryny. Następnie kładziemy podsmażone żeberka i znów cebule. Pozostały tłuszcz wlewamy do naczynia. Pieczemy ok. 1,5 godz w 180°C