Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są jednym z najbardziej lubianych mięs w moim domu. Staram się przyrządzać je na różne sposoby. Dzisiaj pieczone w ziołach prowansalskich.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10018
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9054
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6413
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10018
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9054
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6413
Składniki
Żeberka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje ok 10 cm. Wkładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, obydwie papryki i zioła. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dokładnie mieszamy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia obsmażamy lekko na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego w następujący sposób: Na dno kładziemy pokrojoną w piórka połówkę cebuli i pół łyżki margaryny. Następnie kładziemy podsmażone żeberka i znów cebule. Pozostały tłuszcz wlewamy do naczynia. Pieczemy ok. 1,5 godz w 180°C