Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są jednym z najbardziej lubianych mięs w moim domu. Staram się przyrządzać je na różne sposoby. Dzisiaj pieczone w ziołach prowansalskich.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10035
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2662
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1806
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 678
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3903
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10035
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2662
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1806
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 678
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3903
Składniki
Żeberka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje ok 10 cm. Wkładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, obydwie papryki i zioła. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dokładnie mieszamy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia obsmażamy lekko na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego w następujący sposób: Na dno kładziemy pokrojoną w piórka połówkę cebuli i pół łyżki margaryny. Następnie kładziemy podsmażone żeberka i znów cebule. Pozostały tłuszcz wlewamy do naczynia. Pieczemy ok. 1,5 godz w 180°C