Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są jednym z najbardziej lubianych mięs w moim domu. Staram się przyrządzać je na różne sposoby. Dzisiaj pieczone w ziołach prowansalskich.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13181
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2534
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3684
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4637
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13181
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2534
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3684
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4637
Składniki
Żeberka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje ok 10 cm. Wkładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, obydwie papryki i zioła. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dokładnie mieszamy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia obsmażamy lekko na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego w następujący sposób: Na dno kładziemy pokrojoną w piórka połówkę cebuli i pół łyżki margaryny. Następnie kładziemy podsmażone żeberka i znów cebule. Pozostały tłuszcz wlewamy do naczynia. Pieczemy ok. 1,5 godz w 180°C