Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do mięs, ryb lub jako samodzielne danie, ja dzisiaj podałam je z fasolką szparagową :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7300
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20295
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7300
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20295
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować szczoteczką (nie obierać), pokroić w zależności od wielkości na 4 lub 6 kawałków. Marchewkę i korzeń pietruszki również dobrze umyć, pokroić na kilka części, w zalezności od wielkości warzyw. Na dużą blachę od pieca wykładać pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, cebulę w całości (jeśli jest mała lub przekroić na mniejsze kawałki jeśli większa), ząbki czosnku. Pokropić wszystko oliwą z oliwek. Wymieszać najlepiej rękoma. Posypać wszystko przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 45-50 min. aż warzywa i ziemniaki będą miękkie.
Smacznego :-)