Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11411
Dodano: 06.08.2010
Odsłon: 15981
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki porządnie wyszorować szczoteczką (nie obierać), pokroić w zależności od wielkości na 4 lub 6 kawałków. Marchewkę i korzeń pietruszki również dobrze umyć, pokroić na kilka części, w zalezności od wielkości warzyw. Na dużą blachę od pieca wykładać pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, cebulę w całości (jeśli jest mała lub przekroić na mniejsze kawałki jeśli większa), ząbki czosnku. Pokropić wszystko oliwą z oliwek. Wymieszać najlepiej rękoma. Posypać wszystko przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 45-50 min. aż warzywa i ziemniaki będą miękkie.
Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ewisienka22 03 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Przepis bardzo fajny. Co prawda obrałam wszystkie warzywa, ale i tak wyszło pysznie. Dziękuję i pozdrawiam:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
to pomysł mojego taty i coraz częściej gości u nas na stole :-) zawsze to inaczej podane ziemniaki, a jakie pyszne :-) nawet moja 2,5-letnia bratanica-niejadek zajada się nimi :-) pozdrawiam Aniu1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo lubię ziemniaki , a ten pomysł ma klasę :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

hania33 08 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne ziemiaczki;próbowałam1 Kto głosował? | Odpowiedz