Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czosnkowym, a także boczkiem. Idealny pomysł na sycące danie z rusztu!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 694
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 400
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 694
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 400
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w cienkie plastry. Każdy kawałek boczku podziel na 4 części. Czosnek obierz. Masło rozpuść w rondelku, a następnie dodaj posiekany czosnek. Smaż przez kilka minut, ciągle mieszając. Odstaw z ognia.
Przygotuj folię aluminiową. Możesz to podzielić na 2-3 arkusze. Układaj ziemniaki, polewając je masłem z czosnkiem i oprószając solą i pieprzem. Następnie rozłóż boczek i ponownie ziemniaki. Zawiń w folię.
Grilluj tak przygotowane ziemniaki około 40 minut, obracając je na ruszcie.