Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czosnkowym, a także boczkiem. Idealny pomysł na sycące danie z rusztu!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5799
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 293
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5799
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 293
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w cienkie plastry. Każdy kawałek boczku podziel na 4 części. Czosnek obierz. Masło rozpuść w rondelku, a następnie dodaj posiekany czosnek. Smaż przez kilka minut, ciągle mieszając. Odstaw z ognia.
Przygotuj folię aluminiową. Możesz to podzielić na 2-3 arkusze. Układaj ziemniaki, polewając je masłem z czosnkiem i oprószając solą i pieprzem. Następnie rozłóż boczek i ponownie ziemniaki. Zawiń w folię.
Grilluj tak przygotowane ziemniaki około 40 minut, obracając je na ruszcie.