Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czosnkowym, a także boczkiem. Idealny pomysł na sycące danie z rusztu!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1656
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38590
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1327
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1656
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38590
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1327
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w cienkie plastry. Każdy kawałek boczku podziel na 4 części. Czosnek obierz. Masło rozpuść w rondelku, a następnie dodaj posiekany czosnek. Smaż przez kilka minut, ciągle mieszając. Odstaw z ognia.
Przygotuj folię aluminiową. Możesz to podzielić na 2-3 arkusze. Układaj ziemniaki, polewając je masłem z czosnkiem i oprószając solą i pieprzem. Następnie rozłóż boczek i ponownie ziemniaki. Zawiń w folię.
Grilluj tak przygotowane ziemniaki około 40 minut, obracając je na ruszcie.