Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czosnkowym, a także boczkiem. Idealny pomysł na sycące danie z rusztu!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 73
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 73
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w cienkie plastry. Każdy kawałek boczku podziel na 4 części. Czosnek obierz. Masło rozpuść w rondelku, a następnie dodaj posiekany czosnek. Smaż przez kilka minut, ciągle mieszając. Odstaw z ognia.
Przygotuj folię aluminiową. Możesz to podzielić na 2-3 arkusze. Układaj ziemniaki, polewając je masłem z czosnkiem i oprószając solą i pieprzem. Następnie rozłóż boczek i ponownie ziemniaki. Zawiń w folię.
Grilluj tak przygotowane ziemniaki około 40 minut, obracając je na ruszcie.