Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki zawijane w boczku z mozzarellą
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, nie rozgotować. Ser pokroić w plastry, w zależności od wielkości ziemniaków można plastry sera przekroić na pół. Marynata: Masło rozpuścić i lekko ostudzić, dodać paprykę, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz do smaku. Całość wymieszać. Przestudzone ziemniaki przeroić wzdłuż (zrobić na środku nacięcie, nie przecinać do końca), włożyć tam plaster sera i owinąć boczkiem. Gotowe owinięte ziemniaki posmarować przygotowaną wcześniej marynatą, wyłożyć na żaroodporne naczynie i piec w piekarniku ok 25-30 minut w 180C. W zależności od piekarnika ziemniaki pieczemy, aż boczek będzie miał chrupiącą skórkę.