Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i sycące danie idealne na jesień, to właśnie pieczonka z kociołka. Nie zabraknie tu sporej ilości warzyw, takich jak: ziemniaki, marchewka, czy buraki czerwone. Oczywiście nie może zabraknąć mięsnego dodatku w postaci kiełbasy i boczku. Przepis pochodzi z 488. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22593
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22593
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz pomidorków) pokroić w plastry. Do żeliwnego kociołka wlać olej. Dno wyłożyć liśćmi kapusty (wrzucić też trochę liści posiekanych). Warstwami ułożyć warzywa i wędlinę, przyprawiając przy tym solą i pieprzem.
Dorzucić też świeży tymianek oraz drobno posiekany koperek. Na górze ułożyć skórę z boczku i posiekaną kapustę. Szczelnie przykryć całymi liśćmi. Nałożyć pokrywę. Dobrze dokręcić i na kilka godzin wstawić do ogniska (czas pieczenia, podobnie jak gramatura składników, zależy od wielkości kociołka). Źródło: Polsat/"Ewa gotuje"