Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony bigos"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Boczek pokrój na plastry, słoninę w kostkę – i podsmaż. Po chwili zdejmij z patelni i przyrumień krążki cebuli oraz pokrojoną w kostkę mięso. Świeżą kapustę posiekaj i połącz kwaszoną.
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: kapustę, mięso z cebulą, usmażony boczek ze słoniną oraz śliwki pokrojone w paski.
Wstaw całość do piekarnika i piecz po 3 godziny przez 4 dni. Ostatniego dnia przed pieczeniem dodaj liście laurowe, sól pieprz oraz cukier i szklankę czerwonego wytrawnego wina.
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV