Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiliście pieczony bigos ? Jest całkiem inny niż taki tradycyjny. Ma inny smak i według mnie jest smaczniejszy, ale to oczywiście moje zdanie. Wy nie musicie się z tym zgadzać bo każdy ma swoje preferencje smakowe. Ja pierwszy raz jadłam pieczony bigos kilka lat temu na weselu siostrzenicy i bardzo mi smakował. Ale tamten bigos pieczony był w piecu chlebowym. Nie wyobrażacie sobie jaki był smaczny. Ja niestety nie mam pieca chlebowego więc upiekłam swój po prostu w piekarniku. Mimo tego i tak wyszedł smaczny.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 20
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 480
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34887
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 20
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 480
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34887
Składniki
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie, ugotować i odcedzić. Kapustę zalać w garnku wodą i ugotować. Kapustę włoską sparzyć, schłodzić i pokroić. Mięso pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na patelni z dodatkiem smalcu. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać do smaku przyprawy i wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać wywarem, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 180 stopni z czas na 90 minut. Gotowy bigos podawać z pieczywem lub ziemniakami.