Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony boczek w swojskiej marynacie"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 35
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7365
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154908
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1063
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 513
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 35
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7365
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154908
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1063
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 513
Składniki
Marynata: zagotuj z dwoma litrami wody. Ostudź. Włóż boczek, odstaw w chłod ne miejsce na dwa dni.
Wszystkie przyprawy wymieszaj. Boczek lekko osącz z marynaty, obłóż przyprawową mieszanką. Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
Na mięsie ułóż paprykę, zwiń. Włóż do rękawa do pieczenia, ułóż w napełnionej wodą formie. Piecz około pół godziny w temp. 180°C. Zmniejsz do 150°C, piecz jeszcze około półtorej godziny. Około 20 minut przed końcem pieczenia rękaw rozetnij, by rolada się zrumieniła.
<strong>Czas przygotowania 2 godz. ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.</strong>
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.Źródło: Chwila dla Ciebie