Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Camembert owinięty dojrzewającą szynką i wszystko zapieczone w chlebku
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Ciasto: Wodę, cukier i drożdże wymieszać. Dodać to tego mąkę. Mieszać, a następnie wyrabiać na gładkie i jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.
Sery owijamy w szynkę. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na okręgi o średnicy około 25 cm Ułożyć na środku sery i zawinąć w ciasto Sery ułożyć na blasze do pieczenia Wierzch posmarować roztrzepanymi jajkami. Ponownie odstawić na 30 minut do wyrośnięcia
W tym czasie rozgrzewać piekarnik do temperatury 200ºC. Ponownie posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut Sery wyjąć z piekarnika, pokroić na kawałki. Podawać z konfiturą lub żurawiną.