Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na lato - pieczony kalafior w jogurtowym sosie z curry. Jako samodzielny lekki obiad albo dodatek do mięsa.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Kalafiora umyć i dokładnie obsuszyć. Przygotować sos: Czosnek drobno posiekać. Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego czosnek i pozostałe składniki marynaty. Bardzo dokładnie wymieszać. Kalafior przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą. Łyżką nałożyć na niego marynatę, tak, żeby obtaczała go z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić kalafior i piec ok 30 minut.