Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na lato - pieczony kalafior w jogurtowym sosie z curry. Jako samodzielny lekki obiad albo dodatek do mięsa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5191
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11568
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5005
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1251
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5191
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11568
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5005
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1251
Składniki
Kalafiora umyć i dokładnie obsuszyć. Przygotować sos: Czosnek drobno posiekać. Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego czosnek i pozostałe składniki marynaty. Bardzo dokładnie wymieszać. Kalafior przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą. Łyżką nałożyć na niego marynatę, tak, żeby obtaczała go z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić kalafior i piec ok 30 minut.