Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na lato - pieczony kalafior w jogurtowym sosie z curry. Jako samodzielny lekki obiad albo dodatek do mięsa.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44590
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181915
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 163
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44590
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181915
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 163
Składniki
Kalafiora umyć i dokładnie obsuszyć. Przygotować sos: Czosnek drobno posiekać. Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego czosnek i pozostałe składniki marynaty. Bardzo dokładnie wymieszać. Kalafior przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą. Łyżką nałożyć na niego marynatę, tak, żeby obtaczała go z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić kalafior i piec ok 30 minut.