Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na lato - pieczony kalafior w jogurtowym sosie z curry. Jako samodzielny lekki obiad albo dodatek do mięsa.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Składniki
Kalafiora umyć i dokładnie obsuszyć. Przygotować sos: Czosnek drobno posiekać. Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego czosnek i pozostałe składniki marynaty. Bardzo dokładnie wymieszać. Kalafior przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą. Łyżką nałożyć na niego marynatę, tak, żeby obtaczała go z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić kalafior i piec ok 30 minut.