Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad z piekarnika. Chrupiący kalafior, cieciorka i kilka parówek. Polecam.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 44
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 690
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2241
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 44
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 690
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2241
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Składniki
Obieramy kalafiora z liści, dzielimy na różyczki i płuczemy pod bieżącą wodą.Osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Tak przyprawionego polewamy oliwą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cieciorkę odsączamy z zalewy, parówki nacinamy, pomidorki kroimy na ćwiartki. Wszystkie składniki układamy na blaszce razem z kalafiorem, posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st. Pieczemy około 35 minut, 10 minut przed końcem posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu z piekarnika dodajemy jeszcze zieleninę - w tym przypadku szczypior. Pyszne, chrupiące danie na gorąco.