Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad z piekarnika. Chrupiący kalafior, cieciorka i kilka parówek. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3870
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3870
Składniki
Obieramy kalafiora z liści, dzielimy na różyczki i płuczemy pod bieżącą wodą.Osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Tak przyprawionego polewamy oliwą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cieciorkę odsączamy z zalewy, parówki nacinamy, pomidorki kroimy na ćwiartki. Wszystkie składniki układamy na blaszce razem z kalafiorem, posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st. Pieczemy około 35 minut, 10 minut przed końcem posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu z piekarnika dodajemy jeszcze zieleninę - w tym przypadku szczypior. Pyszne, chrupiące danie na gorąco.