Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pollo asado to kurczak marynowany w soku z cytusów i aromatycznej mieszance przypraw, a następnie grillowany lub pieczony. Pyszny i soczysty......
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 379
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 379
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Wlać sok pomarańczowy, sok z limonki i oliwę, wymieszać.
Kurczaka przełożyć na duży półmisek lub włożyć do dużej plastykowej torby i zalać marynatą. Mieszankę dokładnie wetrzeć w mięso. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Na około godzinę przed pieczeniem, kurczaka wyciągnąć z lodówki, przełożyć do brytfanny wraz z całą marynatą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kurczaka piec przez około 1,5 godziny, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem. Podawać z sałatką z pomidorów, z awokado i kolendrą.