Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pollo asado to kurczak marynowany w soku z cytusów i aromatycznej mieszance przypraw, a następnie grillowany lub pieczony. Pyszny i soczysty......
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 818
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2050
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 818
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2050
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Wlać sok pomarańczowy, sok z limonki i oliwę, wymieszać.
Kurczaka przełożyć na duży półmisek lub włożyć do dużej plastykowej torby i zalać marynatą. Mieszankę dokładnie wetrzeć w mięso. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Na około godzinę przed pieczeniem, kurczaka wyciągnąć z lodówki, przełożyć do brytfanny wraz z całą marynatą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kurczaka piec przez około 1,5 godziny, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem. Podawać z sałatką z pomidorów, z awokado i kolendrą.