Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i proste danie "jednogarnkowe", w tym wypadku przyrzadzone w zaroodpornej foremce. Pieczone kawalki kurczaka z cebula, czosnkiem i kolorowymi ziemniakami. Tak samo smakuje z klasycznymi ziemniakami, kolor w tym wypadku jedynie dodaje potrawie walorów estetycznych.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 790
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 790
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 230° C. W foremce zaroodpornej ulozyc kawalki kurczaka skórka do góry, dodac pokrojone na polówki lub cwiartki (w zaleznosci od wielkosci) ziemniaki, cwiartki cebuli, zabki czosnku (ze skórka) i cwiartki cytryny. Doprawic posiekanym rozmarynem, sola i pieprzem.
Wymieszac olej, ocet, sól i pieprz i skropic kurczaka. Piec przez 50 minut lub do momentu, az kurczak sie zrumieni.
Danie smakuje samodzielnie, mozna je równiez podac z zielona salata.