Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i proste danie "jednogarnkowe", w tym wypadku przyrzadzone w zaroodpornej foremce. Pieczone kawalki kurczaka z cebula, czosnkiem i kolorowymi ziemniakami. Tak samo smakuje z klasycznymi ziemniakami, kolor w tym wypadku jedynie dodaje potrawie walorów estetycznych.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7237
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7237
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 230° C. W foremce zaroodpornej ulozyc kawalki kurczaka skórka do góry, dodac pokrojone na polówki lub cwiartki (w zaleznosci od wielkosci) ziemniaki, cwiartki cebuli, zabki czosnku (ze skórka) i cwiartki cytryny. Doprawic posiekanym rozmarynem, sola i pieprzem.
Wymieszac olej, ocet, sól i pieprz i skropic kurczaka. Piec przez 50 minut lub do momentu, az kurczak sie zrumieni.
Danie smakuje samodzielnie, mozna je równiez podac z zielona salata.