Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony łosoś jurajski

Pieczony łosoś jurajski

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 17329

Dodano:

Odsłon: 295

Łosoś jurajski jest hodowany w Polsce w wodzie pochodzącej z odwiertów tak zwanych "jurajskich", mięso jest chudsze, bardziej zwarte i po prostu smaczne.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony łosoś jurajski

Przygotowanie

  1. Rybę oczyściłam z łusek i nacięłam i natarłam solą i chili. Użyłam też do nacierania ajvaru i czosnku. Ale następnym razem użyję czosnku suszonego. Ten świeży był zbyt wyrazisty.
    Rybę ułożyłam na warzywach, które tylko natarłam oliwą i posoliłam.
    Zapiekałam 45 minut w 180 C, a formę przykryłam kawałkiem papieru do pieczenia, na 15 minut przed końcem zdjęłam papier.

  2. :D

  3. :DDD

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 3 dni temu Pięknie doprawiony ,kolorowo i smacznie,ślinka leci:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 czerwca Świetny przepis, pychotka :)
Tak przy okazji, czy to przypadek, bo dziś już widzę 5-ty przepis z łososiem jurajskim.
Umówiłaś się z innymi osobami? hehehe
Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń