Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg z warzywami zapieczony w ostrym masełku. Co prawda danie jest pracochłonne, ale końcowy efekt jest wart każdej minuty spędzonej w kuchni.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Na jednym boku ryby robimy nacięcia, skrapiamy cytryną, również w środku. Do miseczki wlewamy oliwę dodajemy sól, pieprz oraz rozmaryn, mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy oba pstrągi. Do środka ryby wkładamy po plasterku cytryny i zgniecionym ząbku czosnku. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Rozmrażamy bukiet warzyw. Roztapiamy masło i przelewamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w plasterki papryczkę chili, rukolę, drobno posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Niewielką ilością oliwy smarujemy blachę, na którą wykładamy pstrągi,a wokół nich układamy warzywa. 3/4 przygotowanego ostrego masełka polewamy rybki, pozostałą część wykorzystamy przed podaniem. Rybę pieczemy 20 min.