Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszonego =)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5286
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154733
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1020
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 436
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5286
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154733
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1020
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 436
Składniki
Schab umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszać z olejem. Papką obłożyć schab, zawinąć go szczelnie w folię, odłożyć do lodówki na co najmniej 24 h. Nadmiar marynaty przełożyć do miseczki. Schab podsmażyć z obu stron na patelni. Później przełożyć do rękawa do pieczenia wraz z marynatą z miseczki, zawiązać oba końce. Schab ułożyć w blaszce do pieczenia i zapiekać w temp 180 stopni ok 80 min. Zostawić do ostudzenia.