Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki. Rękaw foliowy zabezpiecza przed odparowaniem wilgoci z mięsa i powoduje, że schab nie jest suchy. Schab można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ponacinać, a w nacięcia włożyć obrany i pokrojony w słupki czosnek, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Przed pieczeniem dobrze jest mięso jest związać sznurkiem. Koniecznie trzeba to zrobić gdy kawałki mięsa są nieregularne, nadając im bardziej zwarty kształt - dzięki temu upieką się równomiernie. Pod sznurek wkładamy liście laurowe. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i dokładnie polewamy marynatą, zawiązujemy. Tak przygotowane mięso chłodzimy minimum 12 godzin. Całość pieczemy około 90 minut. Na około 15minut przed końcem rozcinamy rękaw, by mięso się dopiekło i zarumieniło. Po upieczeniu, przed podaniem, należy pamiętać by sznurek usunąć.