Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony schab z grzybami i kozim serem

Pieczony schab z grzybami i kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2274 Ocena: 50044

Dodano:

Odsłon: 16470

Bajecznie proste, a w smaku...wyborne. Uwielbiamy grzyby i, jak co roku, mnóstwo ich zbieramy. Suszymy, słoikujemy i mrozimy. Tutaj w połączeniu ze schabem (można użyć też karkówki) i kozim serem tworzą trio idealne.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe (o grubości 15 mm)
  • przyprawa do mięs
  • 200 g mrożonych grzybów (podgrzybki)
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • majonez
  • ketchup
  • twardy ser kozi
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony schab z grzybami i kozim serem

Przygotowanie

  1. Kotlety oprószamy przyprawą do mięs. Układamy na blaszce.

    Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety.

    Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń