Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony schab z warzywami

Przepis dnia 2011-12-26
Pieczony schab z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2246

Dodano:

Odsłon: 52059

Pyszny schab w aromatycznej marynacie.

Składniki

  • Schab na pieczen, okolo 1 1/2 kg
  • kawalek sloniny
  • cebulka perlowa, 10 sztuk
  • czosnek, glowka
  • oliwki zielone i czasne, 3/4 szklanki
  • mini papryka lub zwykla pokrojona na kawalki, 10 mini, 1-2 zwykle
  • mini cukinia pokrojona w ploplasterki, 1 sztuka
  • MARYNATA
  • czosnek zmiazdzony, 1 zabek
  • oregano, 1/2 lyzeczki
  • bazylia, 1/2 lyzeczki
  • tymianek, 1/4 lyzeczki
  • sol, 1/4 lyzeczki
  • pieprz, 1/4 lyzeczki
  • rozmaryn, 1/4 lyzeczki
  • sol czosnkowa, 1/4 lyzeczki
  • Ocet winny czerwony, 1 lyzka
  • sok z cytryny, 1 lyzka
  • oliwa z oliwek, 2 lyzki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczony schab z warzywami

Przygotowanie

  1. Oblozyc slonina wirzch schabu i obwiazac sznurkiem. Tak przygotowane mieso natrzec marynata i pozostawic w lodowce minimum 2 godziny. Nastepnie ulozyc w naczyniu do pieczenia i piec okolo 20 min w tem 190stC. Po uplywie tego czasu zmiejszyc temperature do 160stC i dodac warzywa. Piec okolo 40 min (lub do upieczenia miesa)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rodebar 19 grudnia 2010 Nie widzę tu rażących błędów ortograficznych! Bez przesady;) Zjadanie i przestawianie liter to normalka w kompie:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rodebar 19 grudnia 2010 Na pewno to nie jest karkówka! A tak w ogóle może to być każde mięso. Wyglada pięknie i na pewno smacznie!
Zrobię to! Pozdrawiam złośliwych!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 11 maja 2010 Przecudnie wygląda to mięsko w towarzystwie kolorowych warzyw, aż się głodna zrobiłam :) Wybróbuję Twój przepis na niedzielny obiad, dorzucę może jeszcze kilka młodych ziemniaczków i będę miała kompletne danie. Świetny przepis.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 11 maja 2010 Przepis bardzo apetyczny i zdjęcie "palce lizać". BASIU51-51 jak chciałaś zabłysnąć znajomością rodzajów mięs, to na zdjęciu jest SZYNKA i to ze skórą (zamiast słoniny). Ja chyba nawet tak zrobię.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jankucharzyk 11 maja 2010 Czytać tego nie idzie przez analfabetyzm kucharki

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basia51-51 11 maja 2010 Ale na zdjęciu jest karkówka a nie schab

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń