Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piekielne grzybki w zalewie"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12070
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8877
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12070
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8877
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Grzyby oczyszczam, obgotowuję w osolonym wrzątku z dodatkiem cebuli przez 10 min.
Robię zalewę: zagotowuję wodę z octem, solą, cukrem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim. Do wyparzonych słoików wrzucam po ok. 1/2 łyżeczki gorczycy oraz 1-3 papryczki (ilość zależy od upodobań).
Następnie wkładam osączone grzyby – mniejsze całe, większe – pokrojone w kawałki. Zalewam je gorącą zalewą.
Słoiki zakręcam i ustawiam dnem do góry, do ostygnięcia.
40 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji ok. 40 gr • Przepis na 3-4 słoiki.Źródło: Kobieta i życie