Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piekielne grzybki w zalewie"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32576
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 55
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32576
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 55
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Składniki
Grzyby oczyszczam, obgotowuję w osolonym wrzątku z dodatkiem cebuli przez 10 min.
Robię zalewę: zagotowuję wodę z octem, solą, cukrem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim. Do wyparzonych słoików wrzucam po ok. 1/2 łyżeczki gorczycy oraz 1-3 papryczki (ilość zależy od upodobań).
Następnie wkładam osączone grzyby – mniejsze całe, większe – pokrojone w kawałki. Zalewam je gorącą zalewą.
Słoiki zakręcam i ustawiam dnem do góry, do ostygnięcia.
40 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji ok. 40 gr • Przepis na 3-4 słoiki.Źródło: Kobieta i życie