Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zapożyczony z mojej ulubionej kuchni kresowej.To danie przygotowuje sie na kresach od pokoleń.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 492
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16729
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 419
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 492
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16729
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 419
Składniki
bułkę namoczyć,dobrze odcisnąć i zemleć razem z cebulą,mięsem,czosnkiem,dodac natkę,doprawić solą i pieprzem,dobrze wymieszac
do mąki dodać szczypte soli,wodę i szybko zagnieść ciasto
ciasto rozwałkować,wykrawać okragłe placuszki,na kazdy nakładać łyżeczkę farszu i dobrze sklejać
Pielemieni gotowac tak jak tradycyjne pierogi
Pielemieni mozna podać z rosołem lub polane masłem albo smietaną