Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zapożyczony z mojej ulubionej kuchni kresowej.To danie przygotowuje sie na kresach od pokoleń.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1896
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1191
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2288
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1896
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1191
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2288
Składniki
bułkę namoczyć,dobrze odcisnąć i zemleć razem z cebulą,mięsem,czosnkiem,dodac natkę,doprawić solą i pieprzem,dobrze wymieszac
do mąki dodać szczypte soli,wodę i szybko zagnieść ciasto
ciasto rozwałkować,wykrawać okragłe placuszki,na kazdy nakładać łyżeczkę farszu i dobrze sklejać
Pielemieni gotowac tak jak tradycyjne pierogi
Pielemieni mozna podać z rosołem lub polane masłem albo smietaną