Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób które lubią potrawy z mięsa w trochę innym wydaniu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie. Dodajemy mąkę, łyżeczkę soli oraz 4 łyżki oliwy. Wszystko zagniatamy na idealnie gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 35 minut do wyrośnięcia.
Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebulę kroimy w kostkę lub siekamy. Strąki papryki dzielimy wzdłuż na pół, ostrym nożem usuwamy gniazda nasienne. Miąższ płuczemy i kroimy w kosteczkę.
Cebulę i czosnek zeszklic na 2 łyżkach oliwy , nie przerywając mieszania. Dodajemy mięso mielone i paprykę, podsmażamy na małym ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i smażymy kolejne 5 minut. Podlewamy sokiem pomidorowym i podsmażamy aż nadmiar płynu odparuje.
Ciasto ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy. Na połowie placka rozsmarowujemy farsz. Ciasto składamy na pół i sklepiamy brzegi. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 200 stopni.