Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne pierogi. Dość pikantne. Farsz to mięso wołowe - pręga z niedzielnego rosołu i czerwona fasola. Podane ze smażoną cebulką.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336576
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3346
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422412
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2361
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336576
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3346
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422412
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2361
Składniki
Fasole czerwoną przepłukać na sicie. Gotowane mięso z rosołu i fasolę przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy i wyrobić masę. Jeśli jest zbyt sucha dodać bulionu lub przegotowanej wody. Mąkę pszenną przesiać do miseczki i dodać mąkę ziemniaczaną, olej, mleko, wodę i zagnieść ciasto. Zagniecione zostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na części. Z każdej części wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Gotowe pierogi gotować partiami w osolonej wodzie z olejem rzepakowym. Pierogi podawać gorące, prosto z wody, okraszone zeszkloną cebulką na domowym smalcu. Najlepiej podać z ulubioną surówką. Smacznego.