Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne pierogi. Dość pikantne. Farsz to mięso wołowe - pręga z niedzielnego rosołu i czerwona fasola. Podane ze smażoną cebulką.
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Fasole czerwoną przepłukać na sicie. Gotowane mięso z rosołu i fasolę przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy i wyrobić masę. Jeśli jest zbyt sucha dodać bulionu lub przegotowanej wody. Mąkę pszenną przesiać do miseczki i dodać mąkę ziemniaczaną, olej, mleko, wodę i zagnieść ciasto. Zagniecione zostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na części. Z każdej części wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Gotowe pierogi gotować partiami w osolonej wodzie z olejem rzepakowym. Pierogi podawać gorące, prosto z wody, okraszone zeszkloną cebulką na domowym smalcu. Najlepiej podać z ulubioną surówką. Smacznego.