Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe danie mojej Babci z Bieszczad. Musiałam wypróbować ten przepis.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 56
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5562
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 56
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5562
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykroić szklanką krążki. Wykonanie farszu: Kapustę posiekać, ugotować i dobrze odcisnąć. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na smalcu. Po czym dodać do kapusty, przyprawić do smaku, dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać okraszone zrumienioną cebulką lub posoloną kwaśną śmietaną.