Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiadek. Mięciutkie kluseczki uwielbiane przez dzieci. Polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Składniki
W garnku nastawiamy wodę, lekko solimy. Gdy się zagotuje nasze kluseczki będą gotowe do gotowania. Biały ser przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, mąkę oraz cukier lub sól. Całość dokładnie wyrabiamy. Na podsypanej mąką stolnicy robimy wałek, spłaszczamy lekko i wycinamy kwadraciki lub prostokąty. Wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy do wypłynięcia. Podajemy z masełkiem, cukrem lub śmietaną. Smacznego!