Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi maślane z jagodami i serem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Do mąki dodaję roztopione wystudzone masło, sól, wodę i wyrabiam ciasto. Odstawiam je na godz., potem rozwałkowuję na stolnicy oprószonej mąką. Wykrawam kwadraty, układam je na formie do pierogów. Na każdy nakładam łyżeczkę jagód, sklejam pierogi.
Ser miksuję z jogurtem, trzema łyżkami jagód i cukrem. Nadzienie rozkładam na kwadratach z ciasta i, tak samo jak poprzednio, sklejam pierogi.
Gotuję je we wrzątku z łyżeczką oliwy (2 min od momentu, gdy wypłyną). Dekoruję jogurtem, zmiksowaną resztą jagód i melisą.
50 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie