Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre pierogi szybko znikają z talerza.
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Składniki
Ciasto:Z podanych składników ugniatamy ciasto pierogowe.Następnie przygotowujemy farsz ugotowaną i ostudzoną kasze wymieszać z białym serem,jajkami oraz miętą jeśli jest używana.Doprawić cukrem.Farsz wyrobić dobrze ręką. Ciasto rozwałkować,kieliszkiem lub szklanką wycinać kółka,nakładać farsz i zlepiać brzegi w pierogi.wrzucać partiami na wrzącą wodę i gotować do miękkości,przez ok.3 min..Można sprawdzić czy ciasto jest już miękkie,odławiając jednego pieroga na łyżkę cedzakową i dotykając palcem.Pierogi zaraz podawać ze śmietaną.Pierożki można też odsmażać na rozgrzanej patelni z tłuszczem.