Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre pierogi szybko znikają z talerza.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 88
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 775
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4373
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 88
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 775
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4373
Składniki
Ciasto:Z podanych składników ugniatamy ciasto pierogowe.Następnie przygotowujemy farsz ugotowaną i ostudzoną kasze wymieszać z białym serem,jajkami oraz miętą jeśli jest używana.Doprawić cukrem.Farsz wyrobić dobrze ręką. Ciasto rozwałkować,kieliszkiem lub szklanką wycinać kółka,nakładać farsz i zlepiać brzegi w pierogi.wrzucać partiami na wrzącą wodę i gotować do miękkości,przez ok.3 min..Można sprawdzić czy ciasto jest już miękkie,odławiając jednego pieroga na łyżkę cedzakową i dotykając palcem.Pierogi zaraz podawać ze śmietaną.Pierożki można też odsmażać na rozgrzanej patelni z tłuszczem.