Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi nie zawsze muszą być białe. W czekoladowym kolorze zachwycą Ciebie jeszcze bardziej.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7013
Polecam.
Odsłon: 145
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5363
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2564
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7013
Polecam.
Odsłon: 145
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5363
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2564
Składniki
Przygotowanie: Ciasto: mąkę przesiać razem z kakao, dodać sól i cukier puder - wymieszać. Rozdzielić na 2 części. Mleko zagotować. Do jednej części mąki wlać gorące mleko, wymieszać, dodać masło i zagnieść papkowate ciasto. Wsypać resztę mąki, dodać jajko i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Nadzienie: rozgniatamy ser i mieszamy z pozostałymi składnikami Z ciasta pierogowego wykrawamy kółka. Kółko bierzemy w dłonie i nakładamy nadzienie (ser, czereśnie lub truskawki), a następnie delikatnie zlepiamy brzegi. W garnku gotujemy wodę. Pierogi wrzucamy na wrzątek, czekamy aż wypłyną na wierzch i od tego momentu gotujemy je jeszcze z 2 min. - 3 min. Przekładamy je na durszlak i przelewamy zimną wodą aby się nie skleiły. Podajemy z syropem klonowym lub innym składnikiem słodzącym. Do tego ulubione dodatki i smaczny posiłek gotowy :) Smacznego :)