Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej

Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2343 Ocena: 14905

Dodano:

Odsłon: 10483

Wyborne, smaczne pierożki na obiad.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Zarobić rozczyn z drożdży, 1 łyżki mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże podrosną połączyć z resztą składników i odstawić ponownie do wyrośnięcia.

  2. W między czasie filet pokroić w kostkę, wymieszać z połową torebki gyrosa i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser lekko przysmażone z cebulą pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę i dokładnie wymieszać.

  3. Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanka kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem.

  4. Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu polecam posmarować pierogi masłem i przykryć ściereczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń