Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne, smaczne pierożki na obiad.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21613
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21613
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży, 1 łyżki mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże podrosną połączyć z resztą składników i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
W między czasie filet pokroić w kostkę, wymieszać z połową torebki gyrosa i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser lekko przysmażone z cebulą pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę i dokładnie wymieszać.
Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanka kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem.
Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu polecam posmarować pierogi masłem i przykryć ściereczka.